Tipper - Så funkar det

Skip Navigation Links


Instagram Tipper RSS-feed
RoboBet 4.0

RoboBet 4.0
ute nu!

Smartare tippare vinner mest!

RoboBet 4.0
   

Tipper - för oss som gillar matematik och stryktipsliknande spel

Tipper är en blogg och fakta-site där information, verktyg och spelförslag samlas om aktuella spel på Stryktipset, Europatipset och EttKryssTvå.

Tipper startade som "Tippastryktips" och grundades den 14 november 2010. Sajten är en fortsättning på ett långvarigt hobbyprojekt med fokus på programmering av matematiskt stöd för tippande samt automatiserad publicering. Under det första året byggdes grundfunktionaliteten upp och "Kalkylsystemet" utvecklades utifrån en matematisk grundidé som har ca 30 år på nacken. 2011 släpptes också den första versionen av verktyget RoboBet som ger kraftfullt och dynamiskt stöd för att bygga avancerade system.

2012 gjordes en omfattande "face lift" av sajten och RoboBet kom i en ny version som var bättre anpassad för att användas från smartphones, iPads, mm.

Tipper 3.0

Med början 2014 så påbörjades en omprogrammering, omläggning och sammanslagning av testsajten Tipper och Tippastryktips. Innehållet och format anpassas ytterligare så att det ska bli lättare att använda hela sajten med tablets (typ iPad) och mobiler. Dessutom utökas innehållet med nya samarbeten och ny funktionalitet!

EttKryssTvå från Betsson

I oktober 2013 lanserade Betsson spelet EttKryssTvå som i många avseenden liknar Stryktipset/Europatipset. Månaden efter började Tipper redovisa kupong och spelförslag här på Tipper.se.

Om användningen av informationen på Tipper

Information som presenteras på Tipper.se och dess undersidor ska ses som vägledande. Trots att vi anstränger oss för att hålla informationen aktuell och korrekt kan vi inte lova att så alltid är fallet. All användning av informationen på Tipper.se, till exempel för att tippa eller spela på olika spel, sker på användarens eget ansvar.
Som spelare är du själv ansvarig för att aldrig spela för mer än du har råd med!

Kalkylsystemet - Så funkar det

Tippers avancerande kalkylsystem, baseras på hur lagen på veckans kupong har presterat i tidigare matcher. Kalkylsystemet räknar kontinuerligt fram grundtipset för veckans tips genom att väga samman en rad förmågor och benägenheter hos lagen i varje match för att komma fram till vilket grundtipset för vaje match bör vara.

Kalkylsystemet är helt matematiskt och baseras på hur lagen har presterat i tidigare matcher. Det kan liknas bed bankernas indexfonder som följer börsutvecklingen helt matematsikt. På ett liknande sätt fungerar kalkylsystemet på tipper.se som väger samman följande förmågor och benägenheter hos lagen i varje match:

 • Hemmalagets totala prestation i genomförda matcher under säsongen
 • Bortalagets totala prestation i genomförda matcher under säsongen
 • Sammanvägning av båda lagens säsongsprestation (lagens grundstyrka)
 • Hemmalagets prestation de fem senaste matcherna
 • Bortalagets prestation de fem senaste matcherna
 • Sammanvägning av båda lagens prestation de fem senaste matcherna (lagens formstyrka)
 • Hemmalagets förmåga att vinna på hemmaplan
 • Bortalagets förmåga att vinna på bortaplan
 • Sammanvägning av båda lagens vinstförmåga på hemma-/bortaplan
 • Hemmalagets benägenhet att spela oavgjort på hemmaplan
 • Bortalagets benägenhet att spela oavgjort på bortaplan
 • Sammanvägd benägenhet för oavgjort resultat
 • Hemmalagets benägenhet att förlora på hemmaplan
 • Bortalagets benägenhet att förlora på bortaplan
 • Sammanvägd benägenhet för oavgjort resultat
Dessa uppgifter används för att kalkylera ett grundtips för varje match. Det är det grundtipset som redovisas i tabellen "Tips" på Tipper, och de olika kalkylerade underlagen kan ses under fliken "Grundrad" på samma sida.

Säkerhetsranking

Förutom beräkning av varje grundtips så beräknas också ett säkerhetsindex av grundtipset, dvs hur stabilt eller säkert detta tips är. Säkerhetsindexet används sedan för att ranka matcherna på kupongen för att ge stöd för mer avancerade systemtips. Säkerhetsindexet visar vilka matcher på kupongen som är mest osäkra och hur dessa kan eller bör garderas och också vilka matcher för vilka grundtipset bedöms som allra säkrast och som därmed kan spikas.

   
Tipper.se besökare


Användning av cookies

Tipsmedoss.com

Tipsmedoss.com erbjuder gratis speltips och rekar varje dag. Utöver detta, publicerar de varje vecka ett spelförslag till Stryktipset.
Spela reducerade system på stryktipset och europatipset


Webb-vänner

Stryktipset i Sista Stund
Odds med artificiell intelligens!


DinTipsrad.se
Rune Blixts undersökning


SvensktSpel.se
Spela på Stryktipset med våra förslag


Internetstartsida.se - Webbkatalog

Sport

Spel & Dobbel


© www.tipper.se 2010-2016
Följ oss på Twitter

Maila dina frågor eller synpunkter!